Išdalinti kelialapiai į skaitmeninių inovacijų apdovanojimus „World Summit Awards 2024“




Lietuvos skaitmeniniais ambasadoriais prestižiniuose „Pasaulio viršūnių apdovanojimuose“ („World Summit Awards“, WSA) tradiciškai išrinkti aštuoni skirtingų kategorijų projektai, kurie įgijo teisę varžytis su nominantais iš viso pasaulio, o sėkmės atveju – jie bus įtraukti į pasaulinį WSA alumnų tinklą ir kviečiami į iškilmingą apdovanojimų ceremoniją WSA Pasauliniame kongrese, kuris ateinančių metų kovą vyks Hyderabade, Indijoje.  Čia laimėtojai betarpiškai pristatys savo sprendimus pasaulinei vertinimo komisijai, dalyvaus mokymuose, dalijimosi patirtimi dirbtuvėse, užmegs naujus ryšius su kūrėjais ir ekspertais iš viso pasaulio.

22 nacionalinės atrankos dalyviai varžėsi 8 kategorijose. Vienoje jų, „Valdžios ir piliečių įtraukimo“ kategorijoje laimėtoju tapo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pristatytas sprendimas „KURSUOK“ – vieno langelio principu veikianti nacionalinė suaugusiųjų švietimo svetainė, kurioje kiekvienas gali pasirinkti ir nemokamai gauti jam reikalingus bei valstybės prioritetus atitinkančius bei finansuojamus mokymus.

„Mokymosi ir švietimo“ kategorijoje laimėtojais tapo „Elicėjus“ – EdTech svetainė, teikianti specializuotas aplinkas mokiniams, mokytojams ir administratoriams, moksleiviams siūlanti išskirtinę žinių spragų aptikimo priemonę, o mokytojams – individualizuoto mokymosi instrumentus.

O metų startuolio vardą ir 3000 eurų piniginį prizą, įsteigtą Informacinės visuomenės plėtros komiteto, laimėjo startuolis „EditAI“, sukūręs skaitmeninę sistemą, skirtą padėti mokytojams dirbti klasėje pritaikant integruoto ugdymo patirtį, aiškinti pasaulinius reiškinius pasitelkus klasėje mokomus dalykus ir įvairių mokslo sričių požiūrius.

Lietuvos nacionalinę atranką į WSA – konkursą „Skaitmeninis knygnešys“ – organizuoja Informacinės visuomenės plėtros komitetas, konkurso draugai:„GovTech Lab Lithuania“, asociacija „Infobalt“, SEB, UAB „Tele2“, „Telia Lietuva“, „Brainhack“, „Katalista Ventures“.

Plačiau apie šiųmečio konkurso rezultatus ir kitus atrankoje nugalėjusius skaitmeninius sprendimus skaitykite šiame straipsnyje.