Internete bendraukime etiškai




Daugelis iš mūsų šiandien praleidžia daug laiko internete, bendraudami su įvairiais žmonėmis. Bendravimas vyksta socialiniuose tinkluose, forumuose, žinutėmis ir netgi kartu žaidžiant žaidimus. Ši virtuali erdvė suteikia galimybę susipažinti su žmonėmis iš viso pasaulio, dalintis nuomonėmis, patirtimi ir idėjomis.

Kaip ir tikrame gyvenime, internete taip pat turime elgtis pagarbiai ir būti atsakingi. Bendraudami su įvairiais žmonėmis internete, galime išmokti daug naujų dalykų, susirasti bendraminčių ir draugų visam gyvenimui.

Bendraujant internete būtina nepamiršti, kad internetu naudojasi gyvi žmonės, ir reikia gerbti jų pažiūras, jausmus ir įsitikinimus. Naudodamiesi internetu, laikykitės tų pačių etikos taisyklių, kaip ir įprastame gyvenime. Atsižvelkite į bendravimo aplinką ir prisitaikykite prie jos nuostatų. Taupykite kitų žmonių laiką: prieš siunčiant ar skelbiant informaciją, pagalvokite, ar ji yra įdomi ar aktuali tiems, kam ją skiriate.

Socialiniuose tinkluose elgtis reikia ne tik pagarbiai, bet ir atsakingai. Čia mes dalinamės nuomonėmis, nuotraukomis ir gyvenimo akimirkomis su kitais žmonėmis. Tinkamas bendravimas padeda išlaikyti teigiamą ne tik savo, bet ir bendruomenės nuotaiką ir savijautą.

Kviečiame susipažinti su savarankiško mokymosi pamokėle „Etiško bendravimo principai internete“, kur sužinosite daugiau apie tai, kaip dera elgtis skaitmeninėje erdvėje. O dar keliasdešimt kitų mokymosi programų aktualiomis elektroninių paslaugų, saugesnio interneto bei skaitmeninės kūrybos temomis rasite projekto „Prisijungusi Lietuva“ svetainėje.